Ugrás a tartalomra

Megkezdődik a 2022/2023-as tanév

2022. augusztus 01. hétfő
A Baross Gábor Általános Iskolában már augusztus 31-én megnyitották az idei tanévet, az ezt köszöntő ünnepségen részt vett Karsay Ferenc, a kerület polgármestere is.
Megkezdődik a 2022/2023-as tanév

Az új tanév szeptember elsején, csütörtökön kezdődik, a tervek szerint hagyományos munkarendben valamennyi intézményben. Csaknem 2200 állami fenntartású általános és középiskolában 700 ezer tanuló ül majd iskolapadba. A kormány segíti a családokat tanévkezdés előtt is, ezért a kabinet döntése értelmében a szeptemberben esedékes családtámogatási ellátásokat korábban, augusztus végén utalja a Magyar Államkincstár. A családi pótlék, a gyes és a gyet augusztus 25-én a bankszámlákra került, a postai kézbesítés egy nappal hamarabb, augusztus 24-én megkezdődött. 

A 2022/2023-es tanévtől már minden nappali tagozatos diák ingyenes tankönyvellátásban részesül. Az idei tanévtől már a köznevelésben és a szakképzésben tanulóknak sem kell fizetni a könyvekért. Az erre vonatkozó kérelmet írásban kell benyújtani az étkezést biztosító intézménynél az Igénylőlap normatív étkezési térítésidíj-kedvezmény igénybevételéhez című nyomtatvány kitöltésével, valamint a szükséges igazolások csatolásával. A munkáltató döntésétől függően cafeteriaként támogathatja a munkavállalók gyermekeinek iskolakezdését, valamint úgy is dönthet, hogy mindkét szülőnek biztosít iskolakezdési támogatást. A kerületben van olyan iskola, ahol már augusztus 31-én megtartották a tanévnyitó ünnepséget, és van, ahol csak szeptember elsején kerül erre sor. A Baross Gábor Általános Iskolában már augusztus 31-én megnyitották az idei tanévet, az ezt köszöntő ünnepségen részt vett Karsay Ferenc, a kerület polgármestere is.

(VH)

Képünk illusztráció.